Cursussen projectmanagement

Als projectleider van ruimtelijke projecten lijk je vaak een evenwichtskunstenaar. Je moet alle ballen gelijktijdig in de lucht houden en daarnaast ook nog zorgen dat de plannen en producten door de politiek worden goedgekeurd. Soms is het lastig om het overzicht te houden.

Ruimtelijke projecten onderscheiden zich van de reguliere projecten. Bij ruimtelijke projecten spelen de politiek en de omgeving een grote, veelbepalende rol. De aanpak van ruimtelijke projecten is daardoor ook wezenlijk anders. Om aan dit kenmerk invulling te geven, heb ik cursussen ontwikkeld specifiek voor projectleiders en projectmanagers in de ruimtelijke sector.

Uit evaluaties:

  • “Complimenten voor het inspelen op de locale aangelegenheden. Waardering¬† voor de interactie met de cursisten.”
  • “Chantal is zeer terzakekundig, weet de behandelde stof erg aantrekkelijk te brengen en de aandacht vast te houden.”
  • “Dat de eigen projecten regelmatig terugkeren tijdens de cursus, maakt de cursus des te relevanter.”

Evenwicht

Mijn cursussen kenmerken zich door de focus op de praktijk van de deelnemers. Ik zorg voor een grondige voorbereiding op de projecten van de cursisten en heb mijn eigen methodes ontwikkeld waardoor ik goed op de projecten van de cursisten in kan gaan zonder dat zij daarvoor veel informatie moeten aanleveren. Het resultaat hiervan is dat mensen veel aanknopingspunten hebben met hun eigen praktijk en dus naar huis gaan met waardevolle, direct toe te passen informatie.

Nazorg

Vaak blijkt pas terug op de werkvloer hoe het geleerde precies toegepast kan worden en ontstaan er allerlei vragen. Als nazorg valt daarom binnen het bereik van de cursus de mogelijkheid om nog een paar keer vragen of producten voor te leggen.